Sneak-1998

Bart's 1998 Sneak (P)review Page

Eurocinema EindhovenDatum

Titel + Link naar www.imdb.com

Korte omschrijving

29-December


Geen Sneak Preview ivm winterstop.

22-December


Geen Sneak Preview ivm winterstop.

15-December

no poster
Enemy of the State

Will Smith is een succesvol Advokaat en gelukkig getrouwd. Tijdens de Kertsinkopen komt hij een vriend van vroeger tegen, die hem zonder het te zeggen iets in zijn tas stopt. Vanaf dat moment zit de halve Amerikaanse geheime dienst achter hem aan zonder dat hij het weet. Vanaf het moment dat hij dit krijgt te weten gaat hij op zoek naar datgene wat de geheime dienst liever niet in het openbaar ziet : een videoband met daarop de moord op een politicus die niet wil dat de geheime dienst meer afluisterbevoegdheid krijgt.

8-December

no poster
Rounders

In Rounders zien we een student die zo'n 30.000 verpokert en daar zo van schrikt dat hij geen kaarten meer aanraakt, wat hem lukt, totdat zijn maatje van vroeger uit de gevangenis vrijkomt. Noch dezelfde avond zitten de twee al rond de tafel bij een stel studenten, want maatje moet binnen een week 10.000 bijeen krijgen. Zijn maatje heeft echter de ziekelijke eigenschap om de naam van de vriend te misbruiken voor zijn financieele gokproblemen. Deze gokvriend krijgt een laatste kans, wat resulteert in een alles of niets pokerwedstrijd met de man die hem 10 maanden eerder 30.000 armer maakte...

1-December

no poster
The Mask of Zorro

Deze versie laat eerst Zorro zien in de tijd dat er in Californie de Spaanse edelen er de baas waren. In deze tijd werden de mensen onderdrukt en om niets op het schavot gezet. Zorro probeerde aan deze onderdrukking zo goed als het ging een einde te maken, maar de listige gouverneur pakt Zorro op datgene wat hem het liefst is.. Jaren later komt een rondtrekkende struikrover in kontakt met wat eens Zorro was en word door hem opgeleid om opnieuw de gouverneur het bloed onder zijn nagels weg te halen, die een slinks plan heeft met de goudvoorraad in de regio.

27-November

Hollywood Night :

Euro-Cinema sluit het jubilieum jaar af met 3 sneaks :
no poster
The Mask of Zorro

no poster
Ronin

no poster
The Prince of Egypt

24-November

no poster
The Mighty

In The Mighty zien we 2 buurjongetjes die allebei apart zijn; de een groot gebouwd voor zijn leeftijd en word door schoolkinderen gepest omdat zijn vader in het verleden iets gedaan heeft wat niet kon, de ander een jochie wat niet meer kan lopen, maar met een rijke fantasie in de riddertijd van King Arthur. Dit laatst genoemde jochie 'leert' de ander hoe je een boek moet lezen uit de Riddertijd en hoe deze fantasie kan overdragen in de tijd van nu. (een familiefilm over echte vriendschap)

17-November

no poster
Mulan

MULAN is een Chinees meisje in de tijd dat China de Muur nog echt nodig had voor de verdediging tegen de Hunnen. Deze vallen op een nacht China binnen waarop de mannen in China worden opgeroepen om te vechten. Mulan's vader wordt ondanks zijn leeftijd opgeroepen en wordt de volgende ochtend verwacht in het leger. Mulan neemt 's-nachts de oproep mee en gaat in dienst (ze wilde toch niet gekoppeld worden). Dat er in het leger een knappe leidinggevende man aanwezig is, wisten we al (Disney film...) en de hele boel gaat op pad op jacht naar de 'Hunnen'. Ze redt de troep waarin ze dient maar verraadt zich en moet terug naar huis. Halverwege de reis naar huis bemerkt ze dat een groepje 'Hunnen' de overmeestering heeft overleefd, maar wordt als meisje niet geloofd. De 'Hunnen' nemen de Keizer gevangen, maar Mulan is er ook nog...

10-November

no poster
Snake Eyes

Nicolas Cage is getuige van een moord tijdens een boxwedstrijd, maar wat hem opvalt is de manier waarop : de k.o. scene is in scene gezet; tijdens het vallen van het k.o. slachtoffer vallen voor een regeringsfunctionaris de fatale schoten en de dader wordt door een veiligheidsagent doodgeschoten. Dat er meer aan de hand is mag duidelijk zijn : het geheel heeft te maken met vervalste testgegevens van een rakettest. Let op het openingsshot : zo'n 12 minuten film -in een keer- !

3-November

no poster
Return toParadise

3 Vrienden zijn op pad in Azie en huren tijdens de laatste dagen dat ze er nog zijn een fiets. Hiermee krijgen ze een ongelukje (niets aan de hand), maar ze besluiten de fiets niet terug te brengen naar de eigenaar, maar te dumpen in een ravijn. Als 2 vrienden weggaan, wordt een plak hasj in de vuilnisbak van de achtergebleven vriend gegooid, omdat je dit toch niet kan meenemen. Als de eigenaar van de fiets opdaagt met de politie, wordt uiteraardt de hasj gevonden en vriend beland in de cel met een doodvonnis in het vooruitzicht. 2 Jaar later stapt er een dame bij een van de andere vrienden in de auto die zich voorstelt als Advokate van de vriend in Azie. Zij heeft het voorstel om terug te gaan en dan de straf te delen; een dilemma waar niet lang over nagedacht kan worden, omdat over 8 dagen het vonnis gevelt zal worden. Blijf je nu thuis en laat je je vriend in de steek of laat je een baan achter en ga je in de cel...?

27-Oktober

no poster
The Horse Whisperer

The Horsewhisperer vertelt het verhaal van een meisje wat met haar vriendin en de paarden een ongeluk krijgt en de vriendin en een van de paarden overlijden. Haar eigen paard is na dit ongeluk op de vlucht geslagen en staat bloedend onder een brug met de nodige wonden. Er wordt besloten om het paard te laten overleven, ondanks het feit dat het beest in kwestie totaal onhandelbaar is. Na de nodige maanden revalidatie is het meisje met een geamputeerd been in niets meer geinteresseerd, zeker niet meer in paardrijden, waarop haar moeder besluit haar dochter en het onhandelbare paard mee te nemen naar een 'paardenpsyciater' ; voor paarden die moeite met mensen hebben dus. Deze man (Robert Redford) heeft met paarden een engelengeduld en krijgt voor elkaar wat anderen voor onmogelijk houden. Tijdens de lange weken met het paard en de eigenaressen zien we hoe het paard en het meisje veranderen, terwijl de moeder in kwestie Robert aardig begint te vinden. Deze film mag door paardenliefhebbers zeker niet gemist worden!

20-Oktober

no poster
There's something about Mary

Mary is het schoolvriendinnetje van onze hoofdrolspeler die op de avond van het schoolbal na het pissen met zijn zaakie tussen de rits komt. Wat volgt in deze HUMORISTISCHE liefdes film : vader van het meisje erbij, politieagent die op het schreeuwen afkomt, brandweerman voor de hulp. Een en ander eindigt alsnog goed, maar pa en ma verhuizen naar ergens in Florida. Jongen in kwestie blijft met 13 Jaar liefdesverdriet achter. Totdat eenvriend aanbied haar te laten opzoeken met een detective. Meisje wordt inderdaad gevonden, prive detective verdraait de ware aard en gaat terug naar Florida voor de dame in kwestie. Wat volgt is dat de jongen na een andere tip alsnog naar Florida gaat , wordt opgepakt op een Homoparkeerplaats met een lijk in de auto (klinkt aardig verwarrend...?, is het ook voor een Humoristische film). Uiteindelijk ontmoeten de twee elkaar in een relatiefilm met nog meer mannen die een oogje op haar hebben, inclusief een oude stalker van vroeger. p.s. : de 'achtergrondmuziek' wordt hier wel erg letterlijk neergezet !

13-Oktober

no poster
The Negotiator

Gijzelings onderhandelaar wordt op een dag door een collega getipt dat er geld uit het pensioenfonds wordt gestolen; hij zou later in de week meer details geven. Zover komt het echter niet : de collega in kwestie wordt vermoord met een wapen dat gevonden is door onze onderhandelaar, verdachte nummer 1 dus. Nadat hij op het politiebureau zijn wapen en badge heefd ingeleverd loopt hij op de treugweg even terug en neemt zijn baas en de rest van het kantoor in gijzeling. Het probleem voor de 'rest' buiten is dus : hoe stuur je een gijzelings onderhandelaar af om deze gijzeling te beeindigen als de beste onderhandelaar zelf mensen gijzelt ? Je kunt in zo'n zaak niemand meer vertrouwen (direkte collega's : wie ? deden mee aan diefstal) dus komt er een onderhandelaar bij van een ander politie district. Onder zijn leiding wordt de zaak naar een goed einde gebracht, maar daarvoor moeten we wel op de punt van onze stoel de film afkijken, met een verassend einde : who did 'it'

6-Oktober

no poster
Dr. Dolittle

Eddy Murphy in een heerlijke comedy : hij kan dieren verstaan en dus ook met ze praten; handig als je arts bent en de dieren erachter komen dat je als arts/mens dieren kan verstaan en dus kan helpen. Dat de 'gewone' wereld dit niet snapt en het geheel dus leidt tot een aantal verwarringen mag duidelijk zijn !

29-September

no poster
Out of Sight

George Clooney is een slimme bankrover : hij overvalt ze zonder gebruik te maken van geweld : met een vlotte babbel geef je de indruk dat een vreemde die bij de bankdirekteur zit je kompaan is en neem je wat geld mee ! Dit gaat niet altijd goed en dus : gevangenis. Daaruit ontsnappen is ook geen probleem totdat bij deze ontsnapping hij een knappe FBI agente ontvoert en met haar in de kofferbak van haar eigen auto schuilt op de vlucht... Er bloeit iets 'moois' tussen de twee, wat volgens de politiewetten niet kan en mag. George laat de dame in kwestie gaan, maar zij gaat omwille van haar 'baan' op jacht naar de bankrover, die uit verliefdheid ook weer haar opzoekt. De twee komen elkaar later tegen tijdens een overval bij iemand thuis en daar moet ze een beslissing nemen...

22-September

no poster
Het 14e Kippetje

In 'Het 14e Kippetje' zien we een in een cafe/restaurant een aantal vrienden bij elkaar komen voor een trouwfeest. Terwijl iedereen op het 'bruidspaar' wacht zien we het wel en wee van dit koppel wat onderweg is naar het feest, maar niet precies weet waar het is ! Omdat de gasten honger beginnen te krijgen beginnen er 2 met een eetwedstrijd, dit tegen de wens in van de organisator van de avond die dit liever niet ziet. Het is dus voornamelijk een praatfilm met als rode draad het hebben van een relatie en het jalours zijn op een vroegere relatie van de ander en hoe daar mee om te gaan.

15-September

no poster
The Truman Show

Jim Carrey speelt een verzekeringsagent in een wereld die volledig ! geregeld wordt als zou het een toneelstuk zijn : vanaf zijn geboorte is zijn leven 24uur per dag te volgen op de TV buiten zijn dagelijkse 'toneel wereld'. Zijn hele dagelijkse wereld wordt door figuranten (en dus ook zijn vrouw en beste vrienden) en door 5000 camera's in beeld gebracht, van een camera verstopt in knoop op een trui, tot een camera in een boekenkast. Als hij op dag wordt getipt door een schoolvriendin van vroeger beginnen de twijfels : hoe ontsnap ik ongezien uit deze TV wereld waarin ikzelf de hoofdrol speel? The Truman Show laat op een parodische manier de Hollywood wereld en zijn Soap series aan de kijker zien : iedereen wil het volgen, en als het niet meer kan zien stort de wereld van de kijker in...

8-September

no poster
De Pijnbank

In deze 'veel praat, weinig(nul) actie' film van Theo van Gogh zien we Paul de Leeuw met nog een paar anderen hoe je de bioskoopbezoeker gedurende anderhalf kunt vervelen: zorg dat je een onderwerp hebt met wat rode verhaallijntjes : een groep medewerkers van een falliette bank mag onder een nieuw bewind terugkomen, alleen maar omdat een van hen weet waar de coderekening nummers worden bewaard die toebehoorden aan witgeld-was-acties van criminelen. Paul de Leeuw is in deze film een gestoorde man die zich geestelijk wreekt op de man die namens die zelfde bank hem geld leende, en net zo hard weer opeiste toen het slecht ging met de zaak van Paul : de twee kunnen elkaar wel schieten, omdat Paul verantwoordelijk is voor de echtscheiding van de laatstgenoemde bankmedewerker. Een derde persoon in het geheel is een mediterende medewerker die gestudeerd heeft in de VS en bij alles waar hij op reageert die in het Engels doet : Relax, stay cool Man.. (tamelijk irritant na een paar keer..).

1-September

no poster
Les Miserables

In deze filmversie zien we hoe het leven was rond de jaren 1750 in Frankrijk voor de revolutie : bevolking is arm en voor het kleinste vergrijp krijg je 20 jaar. Als Liam Neeson na veel jaren vrijkomt wordt hij burgemeester en eigenaar van een steenfabriek. Tot op een dag een van de bewakers van toen (uit de steengroeve) in een andere funktie opduikt in het rustige dorpje voor een volkstelling. Deze bewaker dreigt het ware verleden van de burgemeester bekend te maken, maar deze is al op de vlucht. Een jarenlange jacht volgt tot in Parijs tijdens de revolutie, waarbij een weeskindje wat onder de hoede van onze burgemeester was verliefd wordt op de leider van de studenten opstand....

25-Augustus


The Ice Storm

Jaren 70 drama (Nixon probleem met Watergate en de Vietnam Oorlog) tussen 2 families waar de man van de ene familie vreemd gaat met de buurvrouw, en denkt dat zijn eigen vrouw het niet weet. De ouder wordende kinderen (zoon en buurmeisje) beginnen elkaar ook wel aardig te vinden, maar weten nog niet om te gaan met hun puberlijf, het blijft bij kijken naar elkaar. Voor degene die bijna 2 uur in de bioskoop wil gaan kijken naar een film die op de plank hoort te liggen in de videotheek...

18-Augustus

no poster
Siberia

2 Studenten in Amsterdam maken er een sport van om overdag "Rugzak Toeriste's" te versieren om dan na een nacht deze te beroven van hun geld en de pagina met pasfoto uit hun paspoort. Dit gaat lang goed totdat een van de 2 verliefd wordt op een slachtoffer, een meisje uit Siberie. Dit gaat zelfs zover dat de twee bijna uiteen gedreven worden.

11-Augustus

no poster
Mafia

Mafia beschrijft in een aaneenvolging van parodieen op films het leven van een Italiaans jochie wat zich opwerkt tot Casino eigenaar in Las-Vegas. Met de Godfather stijl als rode draad zien we veel toespelingen op diverse films, in woord en beeld door o.a. posters aan de muur. Er zijn parodieen op o.a. Titanic, Godfather, Casino, Forest Gump.

4-Augustus

no poster
A Perfect Murder

Michael Douglas is een succesvol handelaar op de beurs in New-York waar ook de recessie toeslaat en er dus problemen opduiken. Zijn vrouw heeft al enige tijd een 'lunchafspraak' die we minnaar noemen, een schilderend kunstenaar. Wanneer de geldproblemen toeslaan, komt Michael op het idee om de minnaar van zijn vrouw te misbruiken om zijn vrouw te vermoorden, want Michael heeft de minnaar in zijn greep met het verleden van de rijke vrouwen verslindende minaar (een Detective doet wonderen). Er is inderdaad een moordpoging op de vrouw van Michael, maar met een einde wat we kennen van Alfred Hitchcock (we kijken naar de remake van 'Dial M for Murder').

28-Juli

no poster
Nightwatch

Amerikaanse Horror-remake van een Deense film over een nachtwaker in een Mortuarium. Terwijl in de omgeving Hoertjes worden vermoord, valt al snel de beschuldiging op de nachtwaker, omdat ook daar perverse dingen gebeuren...

21-Juli

no poster
The Big Hit

4 Huurmoordenaars schieten in het begin van de film in een hotel een mafiagast overhoop in een schietpartij die we nog nooit gezien hebben (film is gemaakt met hulp van John Woo, die we kennen uit FACE/OFF). Als de 4 heren thuis zitten is er een uit de groep die onder de plak zit van zijn vriendin en een ander, zijn verloofde, die alleen maar geld opmaakt (en niet om de rekeningen te betalen). Zijn vrienden raden hem aan haar te dumpen, want vrouwen kosten toch alleen maar geld. Als de groep een dochter van een rijke Japanse miljonair ontvoert (nogal klungelig : het briefje voor losgeld zit vol schrijf en spelfouten, omdat dit door een analfabeet is geschreven), komt men tot de ontdekking dat de ontvoerde dochter een petekind is van de baas van het viertal. Die stuurt zowat zijn hele groep achter de ontvoerders aan met alle 'John Woo' effecten tot gevolg. Let op de autostunt in het bos !

14-Juli

no poster
Martha, meet Frank, Daniel and Laurence

Dit kan er dus gebeuren wanneer 1 dame plotseling terecht komt tussen drie vrienden. Geen 'three man and a lady' gelukkig maar een soort verzameling toevalligheden die de vruchtbare bodem voor een ware liefde bieden. We zien hoe een Amerikaanse na een aantal lokale flops de goedkoopste vlucht het land uit neemt en hoe zij terecht komt in London. Voor en tijdens de vlucht maakt ze kennis met Daniel, een Londonaar die alles wipt wat hij ziet. Eenmaal aangekomen in London loopt ze Daniel kwijt en maakt ze kennis met Lawrence. Lawrence is net als Daniel op slag verliefd en de problemen worden dus ook alleen maar groter als Martha kennis maakt met Frank, de destructieveling. Totaliserend dus gewoon genieten van een aantal onhandige verwikkelingen rond een schone en drie vrienden waar van het begin af aan al redelijk duidelijk is dat er een met de dame vandoor gaat en de anderen verdwaasd achter blijven...

7-Juli

no poster
Wild Things

Geslaagde leraar in villawijk langs de kust wordt op een dag aangeklaagd omdat hij een scholiere zou hebben verkracht. Deze scholiere was bij haar vriendinnetjes bekend dat ze verliefd was op deze man, maar dat hij tot zoiets in staat was geloofde niemand. Als er ook nog eens een 2e scholiere opduikt met een verkrachtingsverhaal, gaat de leraar voor de bijl. Er volgt een rechtszaak, die omdat een van de meisjes loog resulteert in een VETTE afkoopsom van de ouders van het meisje voor de leraar. En dan nu : wie deed wat en wist er van : de meisjes, de advokaat, de politieagent en de leraar in een willekeurige volgorde, met op het laatste moment de verrassende ontknoping !

3/4 Juli

Premiere Nacht

De titels :
no poster
City of Angels
: Meg Ryan geloofd niet in Engelen totdat Engel Nicolas Cage verliefd op haar wordt.
no poster
Hard Rain
: Cristian Slater en Morgan Freeman in een overstromende stad met een hoop geld van een Geldtransportauto.
no poster
6 days, 7 nights
: Harrison Ford en Ann Heiche op een onbewoond eiland na een vliegtuigcrash.
no poster
Species 2
: Opvolger van Species, ditmaal komt het kwaad van Mars na een Ruimtemissie vanaf de aarde.
no poster
Armageddon
: Bruce Willis in een variant op de komeet rampenfilm 'Deep Impact' , we zullen deze film zien vers van het mes : hij lag 3 dagen voor de marathon nog op de montagetafel ! .

30-Juni

no poster
Object of my Affection

Jennifer Aniston in een relatie probleem film met een verliefde homo die tijdelijk bij haar intrekt omdat zijn vriend een ander heeft. Ze leren elkaar steeds beter kennen, maar de homo wordt weer opnieuw verliefd op een ander, en staat Jennifer er weer alleen voor.

23-Juni

no poster
The Wedding Singer

The Wedding Singer is de goedgebekte en populaire zanger van de band die op je trouwpartij de avond muzikaal aanvuld. Op een van de avonden ontmoet hij de serveerster Drew Barrymore die zelf een vriend heeft en ook wil trouwen, maar haar vriend weet nog niet wanneer. Als de vriendin van de Wedding Singer niet komt opdagen bij hun eigen huwelijk stort zijn wereld in. Het serveerstertje word uiteindelijk gevraagt door haar vriend om te gaan trouwen en de vriendinloze Wedding Singer helpt hier en daar een beetje mee... (halverwege de film weten we al hoe deze film afloopt !). Voor de liefhebbers van muziek een aanrader, de film zit er vol mee.

16-Juni

no poster
The Gingerbreadman

Als een nooit verliezende Advokaat terugkomt naar zijn kantoor na een geslaagde zaak waarin een politieagent het moest ontgelden, wordt hij onthaald op een feest. Als na afloop een van de meisjes van de catering voor hem uitloopt naar buiten wordt voor haar neus haar auto gestolen; ze zegt dat het waarschijnlijk haar gestoorde vader is, met nogal wat losse handjes. De advokaat brengt haar naar haar huis toe. Daar aangekomen blijkt dat haar auto er al staat en de deur open met de lichten aan. Voor de zekerheid blijft de advokaat overnachten. De volgende ochtend is het haasten om zijn kinderen bij zijn ex op te halen. Halverwege de dag gaat hij terug naar haar huis waar de kat des huizes aan het plafond hangt. Aangekomen op kantoor wordt hij opgewacht door het meisje van afgelopen nacht en samen besluiten ze om de vader voor het gerecht te gooien ter opname in een gesticht. Vader komt in het gesticht terecht maar wordt diezelfde nacht nog bevrijdt door de vrienden van de vader. Vanaf dat moment ziet de advokaat spoken en is bij alles de vader schuldig. Later in het verhaal komt de aap uit de mouw : vader bezit een waardeloze lap grond, waar zeldzame bomen op staan die een fortuin waard zijn. Hoe de advokaat wordt misbruikt in dit slimme spel...

9-Juni

no poster
Deep Rising

Als tijdens de eerste reis van een luxe Cruise-Schip een groepje Terroristen denkt dit schip te kunnen overvallen, wordt het schip daarvoor al door een zeemonster te pakken genomen : op het moment dat de terroristen aan boord zijn, is het schip leeg ! Hoe dit kan zie je in een mix van Aliens en een mespuntje humor..

2-Juni

no poster
Thousand Acres

Familie drama met Michelle Pfeiffer waarin zij een dochter is in een boerderij familie met 2 zussen. Als vader tijdens een familie bijeenkomst laat horen dat hij de boerderij wil verdelen onder zijn 3 dochters, is er 1 bij die dit aanbod afslaat, dit geheel tegen de wens/eis van de vader. De dochter wordt verbannen en start een Rechtzaak tegen de vader (die later dement blijkt te zijn..)

26-Mei

no poster
Picture Perfect

Romantische komedie over een succesvol medewerkster in een reclamebureau met 1 probleem : ze heeft geen relatie, wat een 'must' is in deze wereld, anders hoor je er niet bij. Als ze tijdens een trouwpartij van een kennis als enigste vrijgezelle meisje het beruchte bosje bloemen vangt wordt ze op de foto gezet met de videofilmer van de trouwerij. Ze neemt de foto's mee naar werk als aandenken en een kollega vertelt tegen de collega's dat dit haar verloofde is !. Omdat ze nu voor volwaardig wordt aangezien krijgt ze na een geslaagde reclamedeal promotie en kan ze er niet meer onderuit. Als haar baas haar uitnodigd voor een etentje met haar verloofde en wat andere vrienden zit ze met een probleem : de verloofde moet erbij zijn ! De videofilmende vriend wordt inderdaad achterhaald en krijgt een spoedcursus geschiedenis in het verleden van Kate (Jennifer Aniston). De afspraak is dat tijdens het etentje met een fikse ruzie de relatie wordt stopgezet, maar de vriend in kwestie wil eigenlijk wel verder. Dat dit de nodige verwarringen opleverd mag duidelijk zijn.

19-Mei

no poster
Spawn

Spawn vertelt het verhaal van een 'klusjesman' die nadat zijn vorige opdracht uitliep op een drama voor 23 onschuldige burgers, wil stoppen met zijn werk, wat de baas niet zo kan waarderen. Zijn baas heult echter samen met de rechterhand van de Duivel op aarde, een dikke kleine clown die we zien in veel varianten dankzij de speciale effecten die SPAWN rijk is. De persoon die SPAWN speelt wordt bij een volgende klus door zijn baas verraden en verbrandt levend en komt terecht in het onderaardse bij de Duivel die een leider zocht voor zijn leger wat moet aantreden als de Armageddon begint. Spawn wil niets liever als terug naar zijn vrouw en zweert wraak op zijn verraderige baas die onder druk staat van de Duivel in een wereldomvattend vernietigingsplan.

12-Mei

no poster
Jackie Brown

Jackie Brown is een stewardess die bij een van de goedkoopste maatschappijen werkt met vluchten naar Mexico. Om wat bij te verdienen haalt ze voor een wapenhandelaar geld op uit een bank in Mexico, zodat de Belastingdienst in de VS niets kan traceren. Op een dag wordt ze na aankomst opgewacht door de politie en gearresteerd en wordt gekonfronteerd met de vraag of ze wil meewerken als getuige (met als voordeel strafvermindering) aan een zaak tegen deze wapenhandelaar. Ze werkt inderdaad mee, maar heeft zo haar eigen plannetje om de boel op te lichten waarvoor een ander opdraaid. In deze lange trage film van Quentin Tarantino met een hoop 'real time' kamerawerk had ik wel wat meer verwacht...

5-Mei

no poster
Red Corner

Richard Gere is onderhandelaar voor een Amerikaans bedrijf wat probeert om in China TV series via de Satelliet te distribueren. In een Disco ontmoet hij tijdens een modeshow aldaar met wat oogkontakt en later een praatje aan de tafel een Chinese 'schone'. De 2 gaan naar het hotel van Richard die de volgende ochtend met een hoop politie om zich heen de vrouw van afgelopen nacht vermoord aantreft. Omdat er veel alcohol in het spel was, is het geheugen niet al best meer.. Richard belandt in de Chinese cel waar hem al snel schuldig wordt aangepraat. Hij krijgt een Advocate toegewezen die onder druk van de Chinese overheid ook niet al te gelovig is in de onschuld van Richard, zeker als de vermoorde dame een dochter was van een hoog geplaatste Generaal. Langzaam wordt het duidelijk dat Richard de weg moest ruimen in een grote financieele deal om TV rechten via de schotel, maar probeer in China maar eens je onschuld te bewijzen en je recht te halen als de dader gezocht moet worden in de HOGE kringen...

28-April

no poster
The Edge

Anthony Hopkins en zijn jongere vrouw Elle Macpherson gaan met een een paar anderen in de bossen een fotosessie maken met Elle. Het geheel moet een sessie worden in Indianen stijl en om de sessie kompleet te maken valt het oog van de fotograaf op een foto van een Indiaan die zo'n 80 km verderop woont. Onderweg daar naar toe stort het vliegtuigje in een meer en komen de 3 heren terecht 'in the middle of nowhere' van het Amerikaanse woud. De leergierige (hij leest graag van alles en nog wat) Anthony Hopkins helpt zijn vrienden in nood door hun naar de bewoonde wereld te leiden. Ondertussen begint hij ook nog eens te vermoeden dat een van zijn vrienden in nood Alec Baldwin met zijn vrouw een stiekeme relatie heeft...

21-April

no poster
U.S. Marshals

Tommy Lee Jones jaagt op Wesley Snipes in een schitterend vervolg op 'The Fugitive', alleen ditmaal met een knallende vliegtuig crash! (de trein/bus ramp is verbeterd). Het verhaal draait om de juiste dader aan te wijzen in een spionage/verraad zaak, waarin Wesley de dader zou zijn van een mislukte overdracht van papierwerk naar de Chinese Overheid.

14-April

no poster
Great Expectations

Jochie van 'n jaar of 8 kan goed tekenen, ontmoet op een dag een ontsnapte gevangene en wordt gedwongen een betonschaar te regelen om de boeien te kunnen doorknippen. Z'n leven gaat verder en hij wordt voorgesteld aan een exentrieke vrouw en haar dochtertje voor portretwerk. De 2 kinderen worden wederzijds verliefd op elkaar, maar laten dit niet merken. Het leven gaat voor ieder zijn eigen weg als de jongen op een dag wordt uitgenodigd om voor een galerie een volledige expositie te maken. Via een advokaat worden al zijn kosten geregeld. Pas na de grandioze opening komt de jongen er achter wie zijn leven tot dan toe betaald heeft.

7-April

no poster
The Rainmaker

Beginnend Advocaat neemt tijdens zijn afstudeerperiode een simpele zaak aan : een verzekeringsbedrijf wil de ziekenhuispolis niet uitbetalen van een zoon die na afsluiten van de polis leukemie kreeg. Wat er simpel uitziet loopt uit op een grote rechtzaak tegen de machtige 'verzekeringswereld' waarin het normaal is om bij een eerste claim niet uit te betalen en waar de aanhouder 'dom' wordt gehouden.

31-Maart

no poster
Fallen

Psychopaat blaast tijdens executie in de gaskamer zijn laatste adem uit en deze bevat een vloek om de agent die Hem gearresteerd heeft het leven zuur te maken : er worden een aantal moorden gepleegd waarbij er op de lijken tekst geschreven wordt; het blijkt iets mythisch te zijn. Naar mate de film vervolgt komt deze agent er achter hoe de vloek te stoppen.

24-Maart

no poster
Sphere

Groepje wetenschappers gaat onder water naar een neergestort ruimteschip wat er al 300 jaar ligt. Het blijkt een Amerikaans ruimteschip te zijn wat vanuit de toekomst in een verkeerd tijdstip terug gekomen is. Aan boord een grote bol die de angst van een persoon die met deze bol in aanraking is geweest realiseerd. (hadden we al gezien in 'Event Horizon'...)

20/21-Maart

Premiere Nacht

De titels :
no poster
Man in the Iron Mask

no poster
Sphere

no poster
Blues Brothers 2000

17-Maart

no poster
Breakdown

Echtpaar is aan het verhuizen en neemt Touristische route door de woestijn. Als na het tanken de auto er plotseling mee ophoudt stapt de vrouw bij een trucker in om in een dorpje verderop een sleepwagen te bellen. Ondertussen gaat de man kijken of hij de wagen aan de praat krijgt, wat hem lukt, dus op naar het dorpje, waar zijn vrouw nooit is aangekomen...

10-Maart

no poster
Mousehunt

2 Broers erven een oud huis waarin 1 muis de dienst uitmaakt en iedereen stapelgek maakt omdat deze muis slimmer is. Mix van 'Home Alone' en 'Laurel & Hardy films'

3-Maart

no poster
The Jackall

Remake van 'Day of the Jackall' waarin geprobeert wordt de Franse President te vermoorden, nu in de V.S. met als 'jachtdoel' : ??? met Bruce Willis en Richard Gere.

24-Februari

no poster
Good Will Hunting

Hoogbegaafde jongen wordt ontdekt voor zijn wiskunde talent, maar ligt vanwege zijn weeshuis verleden in de knoop met relaties en vertrouwen in de ander. De een wil zijn talent gebruiken en de psychiaters ruzieen over hoe ze hem het beste kunnen voorbereiden op de daadwerkelijke zin des levens.

17-Februari

no poster
Desperate Measures

Zoontje van F.B.I. agent heeft leukemie en gevangene is de enigste met goed donor beenmerg. Gevangene heeft alleen maar als doel ontsnappen, wat ook gebeurt, maar de F.B.I. agent ZAL hem op de operatietafel krijgen !!

10-Februari

no poster
Money Talks

Kleine oplichter wordt opgepakt en vastgebonden aan een grote crimineel die in het frans vertelt dat er 15 miljoen in een auto verstopt zit. TV reporter is zijdelings betrokken en wordt in dit geheel meegesleurt door de oplichter die voor een ZEER GEWELDADIGE ontsnapping verantwoordelijk wordt gehouden.

3-Februari

no poster
As Good as it Gets

Jack Nicholson is irritante buurman met aparte ritueeltjes en denkt iedereen naar zijn hand te kunnen zetten, totdat serveerster hem de baas is. Vanaf dat moment gaat alles anders...

27-Januari

no poster
Flubber

Robin Williams is vergeetachtige uitvinder op Universiteit die op een dag een rubberachtig spul uitvindt waar je gigantisch mee kan stuiteren; smeer een bowlingbal in en hij vliegt je om de oren (ook ideaal om onder je schoenen te smeren voor een basketbal wedstrijd !)

20-Januari

no poster
Event Horizon

Ruimteschip komt na 7 jaar terug met 'de angst' ; STRAKKE montage in beeld en geluid: je schrikt je te pletter !

13-Januari

no poster
G.I. Jane

Demi Moore als politiek proefkonijn bij de commando's die geen vrouwen toestaan.

6-Januari

 

Geen Sneak Preview ivm winterstop.