www.bartvanderveer.com/sneak.html

Bart's 2005 Sneak Review Page

Eurocinema 's-HertogenboschDatum

Titel + Link naar www.imdb.com

Korte omschrijving wat er te zien was

28-December

 

Geen Sneak Preview ivm winterstop

21-December

no poster
Keeping Mum

We gaan met een komedie het Sneakjaar 2005 uit :
Keeping Mum vertelt het verhaal van een pastoor die te druk bezig is met het schrijven de perfecte zondagsmis die een nieuwe huishoudster krijgt met zo haar geheimen. Zijn eigen vrouw gaat vreemd met de golfleraar en zijn kinderen halen ook het nodige uit, maar dat gaat helemaal voorbij aan de aandacht van de ceremonieschrijvende kerkganger. Of alles weer goed komt in deze chaos en wie de verlossende engel is....
(103min)

14-December

no poster
The Great Raid

Eind Januari 1945 wordt door de Amerikanen een gewaagd plan opgezet om in een Jappenkamp 500 Krijgsgevangenen te bevrijden. Die zitten daar al 3 jaar onder erbarmelijke toestanden onder een waar schrikbewind van de bezetter op een van de Filipijnse eilanden.
(132 min)

7-December

no poster
HWAL (The Bow)

Koreaanse film over een man van 60 en een meisje van 16 op een boot. Ze hebben samen een rustig leven en af en toe komen er mensen langs. De afspraak is gemaakt dat de man het meisje trouwt als ze 17 wordt maar dat plan verandert op het moment dat een tiener aan boord komt.
(88 min)

30-November

no poster
Just Like Heaven

Elizabeth is werkverslaafd en geen tijd voor de leuke dingen in je leven. Als ze op een dag overlijdt in een auto-ongeluk, blijft haar geest hangen op aarde en heeft ze zelf niet in de gaten dat ze dood is. Haar huis krijgt een nieuwe bewoner en die begint langzaam aan Elizabeth te zien als geest...Allebei denken ze eigenaar te zijn van het huis en dus zijn de verwarrende situaties niet meer als normaal in deze komedie !
(95 min)

23-November

no poster
Domino

3 Premiejagers krijgen de opdracht om op zoek te gaan naar de daders en de buit van 10 Miljoen van een overval. Het zal een van hun gevaarlijkste klussen worden. Om de jacht op de buit makkelijker te maken worden ze op de hielen gezeten door een TV-ploeg, iets waar je niet om vraagt bij een grote klus...
(127 min)

16-November

no poster
The Exorcism of Emily Rose

Een Advocate wordt gevraagd een Priester te helpen die schuldig zou zijn dood door schuld van Emily Rose. Het is een zaak waar de priester aanwezig was bij een Duivelsuitbanning, maar die slecht afliep voor het meisje. De Advocate geloofd niet in God en heeft aleen maar een carriere op het oog...
(119 min)

9-November

no poster
In Her Shoes

De relatiefilm van het jaar die je moet zien met je vriendin/vrouw of iemand anders die je lief vind ! Het verhaal over liefde en vriendschap, want daar is het nooit te laat voor om nog meer van te leren... Met de mooie rollen van Cameron Diaz, Tony Collette en Shirley MacLaine.
(130 min)

2-November

no poster
A History of Violence

Tom Stall is een huisvader en werkt in een klein cafe in een veel te klein dorpje ergens in de USA. Iedereen kent elkaar en dat is wel zo makkelijk. Als op een avond Tom het cafe aan het afsluiten is wordt hij overvallen, maar hij reageert sneller en pakt het wapen af en schiet...Het resultaat is dode overvallers en het dorp heeft een held erbij. Maar al die mediaandacht heeft ook zijn nadeel : Tom heeft een verleden en dat komt hem nu opzoeken. Want een brave huisvader die in een reflex overvallers doodt, dat is te mooi voor woorden, of toch niet ?
(96 min)

26-Oktober

no poster
The Constant Gardener

Gebaseerd op een van de John le Carre boeken komen we terecht in een buitengebied van Noord-Kenia, waar het ontzielde lichaam van activiste Tessa wordtgevondenen en haar metgezel lijkt te zijn gevlucht. Leden van de Britse Hoge Commissie in Nairobi gaan ervan uit dat de weduwe van de vrouw de zaak overlaat aan de authoriteiten. Maar ze hebben zich goed vergist in de man met vrienden in hogere kringen die er een persoonlijke race over 3 continenten van maakt om achter de waarheid te komen waarom zijn vrouw vermoord is en wat de werkelijke oorzaak is geweest.

19-Oktober

no poster
GOAL !

Net als miljoenen andere voetbalkinderen over de hele wereld, heeft Santiago ook de droom om ooit voor een groot team te spelen. Maar als je leeft in een wijk in Los Angeles, is dat niet meer als een droom. Maar door een rare draai in zijn leven en toeval komt hij terecht in de Premiership Club Newcastle United.
De film is een dusdanig succes dat deel 2 in de maak is voor 2006 !

12-Oktober

no poster
Four Brothers

Als de adaptie moeder van 4 broers wordt gedood in een winkeloverval, gaan de 4 broers op zoek naar de dader. Tijdens deze zoektocht komen er zaken boven water die een van de broers heeft verzwegen. Ook de politie komt erachter dat de 4 broers gerechtigheid in eigen handen gaan nemen en dat kan niet de bedoeling zijn...?

5-Oktober

no poster
Crash

Het verhaal van meerdere mensen uit verschillende culturen die elkaar noodlottig tegenkomen en dan hun vooroordelen laten spreken.
De hoofdpersonen zijn een zwarte politieagent met een moeder die net van de drugs af is, een stelende broer, 2 autodieven, een officier van Justitie en zijn doorgedraaide vrouw, een racistische politie agent uit dienst met zijn zieke vader, een succesvolle regisseur met zijn vrouw, een Perzische winkeleigenaar die een wapen koopt om zijn winkel te beschermen, een sleutelspecialist uit midden Amerika met een kogelbange dochter.(kijk eerst naar jezelf voor je over een ander oordeelt)...

28-September

no poster
Hooligans

Een jongeman van Harvard verhuisd naar Londen en komt terecht in de geweldadige wereld van de Hooligans...

21-September

no poster
Red Eye

Na de begrafenis van haar grootmoeder in Dallas, gaat Lisa terug naar Miami met het vliegtuig. Ze ontmoet Jackson Ripner en vinden elkaar wel aardig. Maar die aardigheid slaat om zodra ze opstijgen : hij bedreigd haar met het leven van haar vader : ze moet meewerken aan een moord in het hotel waar ze de leiding heeft. Doel is een hoge pief van het veligheidsministerie. Als ze weigert wordt haar vader vermoord...

14-September

no poster
Cinderella Man

In de jaren rond 1930 tijdens de recessie komt een bokser en volksheld in de problemen terecht, net als een groot deel van America. Hij kan zijn schulden niet meer betalen en raakt steeds verder in de put. Gedreven door zijn liefde en trots neemt hij een haast onmogelijke boksmatch aan tegen Max Baer, die berucht is om het feit dat er bij hem in de ring 2 boksers zijn overleden in een match. Het worden 15 lange ronde's voor het titelgevecht...

7-September

no poster
Het Schnitzelparadijs

Een moderne versie van Romea en Julia...
Een Marokaanse jongen begint in de keuken als 'sop-kok' (bordenwassen dus). Terwijl de grappen en pesterijen tegen hem normaal zijn, wordt hij verliefd op de dochter van de eigenaar. Tegen zijn ouders zegt hij dat hij werk heeft in de bibliotheek en zij probeert de liefde voor haar ouders te verstoppen. Dat dit niet lukt is duidelijk maar het is wel een garantie voor een leuke avond uit !

31-Augustus

 

Geen Sneak Preview ivm zomerstop

24-Augustus

 

Geen Sneak Preview ivm zomerstop

17-Augustus

 

Geen Sneak Preview ivm zomerstop

10-Augustus

 

Geen Sneak Preview ivm zomerstop

3-Augustus

 

Geen Sneak Preview ivm zomerstop

27-Juli

 

Geen Sneak Preview ivm zomerstop

20-Juli

 

Geen Sneak Preview ivm zomerstop

13-Juli

no poster
Creep

Een jonge vrouw wordt wakker op het perron in de metro van Londen : laatste trein gemist. Ze gaat op zoek naar een uitgang met een belager op de hielen die haar alle hoeken van de metro laat zien...
(hou rekening met een andere sneak ivm de aanslagen in Londen in de metro...)

6-Juli

no poster
In Good Company

Een afdelingshoofd van middelbare leeftijd komt erachter dat na de fusie van het bedrijf waar hij voor werkt zijn baan wordt gedaan door iemand die de helft jonger is als hij en ook nog eens bevriend is met zijn dochter. Niet echt een leuk vooruitzicht...

29-Juni

no poster
Gong fu

In de jaren rond 1940 wil in het Chinese Kanton een beginnend gangster lid worden van de "Axe Gang" terwijl de bewoners van een huizencomplex er alles aan doen om hun bezittingen te verdedigen.

22-Juni

no poster
Sahara

Op zoek naar een gepantserde boot uit de Amerikaanse Burgeroorlog komt Dirk Pitt in aanraking met een Dicatator in Afrika die de omgeving vervuilt met Chemisch afval.

15-Juni

no poster
It's All Gone Pete Tong

De legende van de dove DJ...:
Frankie Wilde is DE DJ op Ibiza, hij komt binnen en de zaal gaat los en het dak eraf. Maar die hoeveel roem en voornamelijk harde muziek heeft ook een nadeel : je kan doof worden en dan stort je wereld in elkaar. Maar de acceptatie van jezelf dat je doof wordt is een lang proces en het terugkomen ook...Frankie leert de muziek lezen op zijn computerscherm en te voelen met zijn voeten en maakt met zijn nieuwe plaat een come-back in de dance scene...!

8-Juni

no poster
Guess Who

Liefhebbers van Ashton Kutcher kunnen deze dagen hun lol op : nog maar net in de sneak geweest met 'A Lot Like Love' kun je nu gaan kijken naar 'Guess Who' : een romantische komedie over een meisje wat haar vriend wil voorstellen aan haar ouders, die ook hem dolgraag willen zien. Alleen heeft de dochter in kwestie een detail vergeten te vertellen aan haar ouders : de jongen is blank ! Dat de (donkere vader) die niet helemaal kan waarderen mag duidelijk zijn, maar een geslaagde komedie wordt het zeker !

1-Juni

no poster
Sin City

De langverwachte verfilming (Quentin Tarantino doet een kort deel van de regie..!) van Frank Miller's verhalen over een fictieve stad (Sin City). In deze zwart/wit en kleur zien we meerdere verhaallijnen met in een van de verhalen de zoektocht van een man naar de moordenaar van een vrouw. Een ander verhaal is van een fotograaf die per vergissing een politieagent vermoord en de zaak probeert weg te werken. Verhaal nummer 3 is een agent die op het punt staat verhoord te worden voor een zaak die hij niet gepleegd heeft.

25-Mei

no poster
A Lot Like Love

Deze week doen we het wat rustiger aan met een romantsche film : A Lot Like Love :
Oliver en Emily komen elkaar als vreemden steeds weer tegen op het vliegveld en vernaderen van goede vrienden in meer....?

18-Mei

no poster
SAW

2 Mannen die elkaar niet kennen worden wakker in een ruimte vastgebonden met hun voet en tussen hun in ligt een lijk met de revolver er nog naast. Ze zijn het slachtoffer van een psychopaat en zoals het eruit ziet is een van de mogelijke manieren om uit de ruimte te ontsnappen gebruik te maken van een vuurwapen wat ergens verstopt ligt en een ijzerzaag om erbij te komen. (de ijzerzaag daar zaag je je eigen been mee af en daarna schiet je de andere persoon in de kamer dood...duidelijk zo ?)...maar niet alles is wat het lijkt met een verrassing aan het einde...

11-Mei

no poster
Hostage

Jeff Talley, een voormalig LAPD gijzelingsonderhandelaar, is na een mislukking verhuisd naar een carriere buiten Los Angeles zonder vrouw en dochter. Als op een dag een winkel wordt overvallen vluchten de rovers het huis in van een nietsvermoedende familie. Het probleem is dat de vader die in het huis woont een crimineel leven heeft en er in huis het een en ander ligt wat er uit moet. En dat lost de criminele vader op door de familie van de onderhandelaar te gaan gijzelen...

4-Mei

no poster
Dear Wendy

DEAR WENDY verteld het verhaal van een jongen (Dick) die in een mijnschacht gehucht leeft met de naam Estherslope. Als hij op een dag een klein vuurwpen in bezit krijgt start hij een kleine club : The Dandies. Doel is op een pascifistische manier om te gaan met vuurwapens en de wapens zeker niet te gebruiken tegen mensen, maar dat blijkt een droom die de vriendenclub niet waar kan maken, zeker niet als iemand anders het bloedvergieten begint...

27-April

no poster
The Wedding Date

Romantische komedie over een meisje wat terug naar Londen gaat voor het huwelijk van haar zus, maar ze heeft geen zin om zonder vriend te verschijnen omdat haar ex-verloofde kan opduiken (die haar 2 jaar geleden gedumpt had). Daarom regelt ze een mannelijke escort die voor die paar dagen haar nieuwe vriend moet zijn. Maar zoals we een komedie kennen, moet dit wel fout gaan...

20-April

no poster
The Pacifier

Als een ontvoerde wetenschapper bij een bevrijdingsactie wordt gedood, krijgt een Navy-Seal de opdracht om voor zijn 5 kinderen te zorgen. De wetenschapper was bezig om een apparaat te ontwikkelen om satellieten mee te besturen die gebruikt worden om Atoomraketten te besturen...Erg handig als die raketten niet van je eigen land zijn...
Maar 5 kinderen bewaken is toch simpel, of niet ?

13-April

no poster
After the Sunset

Max is een juwelendief op retour en probeert zijn 'pensioen' op de Bahamas uit. Na zijn laatste roof (de 2e van 3 diamanten uit Napoleon reeks) nota bene uit de bescherming van een FBI-agent, ligt er op een dag een cruiseschip in de haven met aan boord de 3e Napoleon diamand. Nummer 1 en 2 waren er al, nu is het rijtje bijna kompleet. Probleem is echter de FBI agent van steen nummer 2 : hij weet nu waar Max is en gaat kijken of de verlokking van de derde steen aanleiding kan zijn om Max te arresteren...

6-April

no poster
Cursed

Als op een dag een loslopende weerwolf in Los Angeles 3 volwassenen aanvalt, verandert hun leven en krijgen ze te maken met vreemde verschijnselen in hun lichaam die we allemaal kennen van een weerwolf. Om deze lichamelijke eigenschappen te stoppen en weer normaal te worden moeten de 3 terug naar de plek waar het begon en de weerwolf doden...

30-Maart

no poster
Boogeyman

Een jongeman heeft uit zijn jeugd een zwaar trauma (zijn vader is in een inbouwkast getrokken door de Boogeyman...!) en is daar bijna van verlost als op een dag zijn moeder overlijdt en hij terug moet naar de ouderlijke omgeving waar zijn trauma ooit begon. Zou de Boogeyman dan toch bestaan of is het een bedfabel om de kindertjes in slaap te krijgen...?
Typisch een 16 jaar en ouder film...

23-Maart

no poster
Assault on Precinct 13

Op de laatste avond dat een politieburo nog open is voor de sluiting moet een agent zijn collega's en gevangenen in het politie buro op een lijn krijgen om weerstand te bieden tegen een huurmoordenaar van de Mafia die op zoek is naar 'zijn klus'...

16-Maart

no poster
Hotel Rwanda

Tien jaar geleden gebeurde in Rwanda een drama wat de wereld deed schokken en voor men het goed in de gaten had, waren er in 3 maanden 1 miljoen mensen vermoord. We zien het verhaal van een hoteleigenaar die in het heetst van de 'strijd' vluchtelingen laat schuilen in zijn hotel, maar komt in de problemen met zijn omgeving in een gemengde Hutsi / Tutsi prive omgeving...

9-Maart

no poster
White Noise

Wat de technici uit de radio en tv wereld kennen als witte ruis of EVP (Electronic Voice Phenomena) zien we uitgelegd in een horrorfilm : in verkeerd afgestelde radio's (ruis in het geluid) en TV-toestellen die niet goed zijn afgesteld (witte ruis en verkeerd beeld) zitten verborgen stemmen en gezichten van de dood...

2-Maart

no poster
Hitch

In deze komedie zien we een professionele 'date-docter' (als je zelf geen meisje durft uit te vragen en niet weet hoe verder te gaan als ze ja heeft gezegd : hij helpt je met tips) komt zelf in de problemen bij een roddel journaliste...

23-Februari

no poster
Team America: World Police

Voor wie 'Thunderbirds' uit 1964 en 'Southpark' kennen weten ongeveer wat deze film ons gaat brengen : een heerlijke mix uit de Poppenserie van toen met het taalgebruik van nu... De aarde heeft last van Terroristen en de helden gaan dat voor ons oplossen ! We horen de stemmen van veel bekende filmsterren en de film staat vol van verwijzingen en hints naar andere feiten uit de wereld om ons heen ! (goed kijken en luisteren dus)

16-Februari

no poster
Birth

Nu Anna al 10 jaar weduwe is en op het punt staat om een nieuw huwelijk te starten, komt er op een dag een jongen van 10 bij haar langs die zegt dat hij de reincarnatie is van haar overleden man Sean. De jongen weet intieme geheimen van de vrouw, maar de familie wordt maar zenuwachtig van de jongen die blijft aandringen en hoe vaker Anna de jongen ontmoet, gaat ze zich afvragen of de beslissingen uit het verleden wel de goede zijn geweest.

9-Februari

no poster
Meet the Fockers

Na de eerste ontmoeting met de ouders van zijn verloofde gaat Greg met zijn schoonouders naar zijn eigen ouders en ontmoeten we pa en ma Focker (Mother Focker...?). Dat ook in deze familie het een en ander mis is, konden we alleen maar vermoeden, maar dat het zo erg zou worden in een weekend, had niemand verwacht (en we hebben het hier over een komedie !). Natuurlijk krijgen we antwoord op de vraag waarom Greg in werkelijkheid Gaylord heet, want Gay Focker is nou niet bepaald een naam om in de krant te staan...

2-Februari

no poster
Vet Hard

Het was te verwachten met alle aandacht in de pers : eindelijk weer eens lekker Nederlands met VET HARD in de Sneak :
Bennie, een snackbar eigenaar komt terug van 5 jaar 'hotel traliezicht' in verband met een overval en hoort dat zijn stiefvader op sterven ligt. Er rest maar een ding : weer een overval om een illegale donor lever te regelen en de bijbehorende transplantatie. Die overval loopt volledig uit de hand en dan is er ook nog een mogelijkheid om een geldtransport te beroven op Schiphol...

26-Januari

no poster
Shall We Dance

In deze romantische dansfilm zien we een overwerkte Advocaat die op zijn woon/werk reis steeds een knappe danseres achter een raam les ziet geven. Hij besluit om dansles te nemen om haar nader te leren kennen. Zij wil niet als 'date' gezien worden en hij is bang dat deze relatie met een danslerares uitlekt in zijn huwelijk...

19-Januari

no poster
Ray

Het ware leven van de legendarische Blueszanger Ray Charles die in zijn jeugd zijn gezichtsvermogen kwijtraakt en alle zaken die een neger in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw meemaakte : racisme, drugs misbruik, mislukte relaties en zijn droom om musiek te mixen uit 2 stromingen : Soul en Gospel.

12-Januari

 

Geen Sneak Preview ivm winterstop

5-Januari

 

Geen Sneak Preview ivm winterstop